Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas smörgåspepparkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Älskas av alla barn och vuxna! Serveras med smör och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, sirap, vatten och smält margarin i en kastrull tills sockret har smält. Blanda i en skål - vetemjöl, bakpulver, nejlikor, ingefära och kanel. Ös sockerblandningen över. Blanda ihop. Degen blir lite lös. Häll allt på en smord braspanna eller lägg ett bakplåtspapper i braspannan innan. När smörgåspepparkakan är klar skäres den i rutor ca 8x6 cm. Dessa delas sedan längs med och ätes med smör och ost.
  2. 175 grader i ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lilltrillan 27 januari 2009

    å dom här är så goda:) min favvo när jag var liten:)

  • lillaanna6 30 november 2011

    Hej, hej! Blev lite förvirrad då jag sökte på smörgåspepparkaka. Du har lagt upp två identiska recept, så när på att det är en dl mer socker och sirap i de ena. vilket ska man välja?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.