Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullis Rågbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kidsens favoritlimpa, den är för söt egentligen, men när ungarna ändå inte äter det nyttiga brödet så är det väl bättre att själv baka de bröd de äter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål, sirap och fil i en annan skål. Rör i mjölblandningen i filen, häll över i smord 25x35 cm form.
  2. Gräddas i 100 grader i 45 min, öka till 150º och grädda 20-45 min till.
  3. I min ugn behövs 25-30 min i 150º.
  4. Jag blandade ljus och mörk brödsirap nu sist, samt blandade in 2 msk linfrö, så den blir lite nyttigare. Det blev faktiskt ingen stor skillnad i smaken.
  5. Anis och fänkålen kan bytas mot 2 msk brödkryddor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jenny_me_Y 15 januari 2009

    Jag gör själv nästan samma bröd, fast utan anis, fänkål, salt och bakpulver och vi kallar det bikarbonatbröd. det är jätte gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.