Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ulrikas matbröd

 
Skriv ut

Saftigt gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Manitoba mjölet har högre proteinhalt och ger ett segare och saftigare bröd. Behöver arbetas längre ca 10 minuter i assistent för att segheten i proteintrådarna ska framträda.
  2. Sätt ugnen på 250 grader
  3. Koka rågkross och vatten till grör, häll i rågflingorna. Rör sedan ned kallt vatten, honung, salt och smör. Kolla så inte det är för varmt, smält jästen med lite av vattnet och rör i. Låt jäsa i 1 timma.
  4. Baka ut bullar och jäs ca 20-30 minuter.
  5. Pensla bröden med jummet vatten Gräddas ca 13-14 min.
  6. Går utmärkt att frysa och inte smular de heller. Ett riktigt höjdarbröd!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.