Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad oxfilé med rödvinssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Såsen är underbar till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i strimlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö på salt och peppar. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 min.
  2. 2. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Smält socker i en kastrull tillsammans med lök och vitlök. Rör om och tillsätt sedan balsamvinäger, kalvfond, rött vin och vatten. Låt allt koka ihop till ca 1 dl återstår. Sila av löken. Smaka av med salt
  3. 3. Torka av köttet. Pensla med olivolja och rulla biffen i peppar. Strö på salt. Hetta upp en grillpanna och grilla biffen ca 3 min på varje sida.
  4. 4. Servera med ugnsstekta rotfrukter, potatis och sås.
  5. Med rödvinsås ca 430 kcal, varav 10 g fett Med smal bearnaise 400 kcal, varav 13 g fett.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • acke123 1 januari 2013

    Vilken sås, helt underbar! Vi hade den på nyår till grillad oxfile ! Kändes som lyxig restaurangsås. Ny favorit! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.