Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri underbar cheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna cheesecake är en underbar skapelse där man bara behöver mixer/matberedare, mikrovågsugn och form som tål mikro. Receptet kommer ursprungligen från min fasters tid som au-pair i USA på 70-talet, men jag har gjort om den till en glutenfri version. Den går bra att göra av icke-glutenfria kex, men tänk på att de glutenfria är mindre i storleken och ta därför inte lika många. Byt ut crème fraiche och cream cheese mot laktosfri om du behöver. Jag brukar ha vindruvor som dekoration, men det går med alla möjliga bär eller frukter. Extra god dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör digestivekex, rumstempererat margarin och kanel i matberedare. Bred ut i mikrosäker form och kör på full effekt (750W) i 3-5 minuter. Låt stå och svalna medan du gör nästa lager:
  2. Blanda Philadelphiaost, citronsaft, socker, ägg och vaniljsocker till en slät smet. Häll över kakan och ställ in i mikron på full effekt i 3 minuter. Låt svalna. Om den inte ska serveras direkt kan sista steget göras precis innan servering.
  3. När kakan svalnat tillräckligt breds crème fraiche ut i ett jämnt lager och dekoreras med frukt eller bär.
  4. God även nästa dag!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.