Hade lite krusbär över och det blev denna jättegoda kakan. Avnjutes med vaniljvisp till kaffet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt strösockret och rör om. Därefter tillsätts ägget, rör om igen. Till sist mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Observera att inget skall vispas, bara röras ihop.
- Häll upp i den smorda formen med en slickepott och jämna till smeten.
- Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Krusbären mjuknar snabbt. Häll av vattnet. Skeda upp krusbären över kakan. Sprid ut ca 1 dl färska krusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. Strö ev över litet pärlsocker. Ät och njut med vaniljvisp till en kopp kaffe!
- Kakan blir inte hög men blir så jättegod.
Publicerat den
10 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka som absolut ska bakas igen!!!!
Mums!! Den här kakan kommer jag att göra flera gånger! Tänker även prova med andra bär.Tack för receptet!
Vilken ugnstemperatur? Hur länge?
God kaka, Tack för receptet! Margit
Tredje gången jag gör det här receptet...lika god varje gång