Underbar kladdkaka med mandelmassa

Med denna godingen tävlade jag i kladdkake-SM 2008.

Underbar kladdkaka med mandelmassa
Källa: Min
Uppladdad av: Dancemachine
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
100 g fin mörk choklad
50 g hackad mandel

Kladdkaka:
2 lantägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk fin kakao
1 ½ dl vetemjöl
100 g smör
100 g mörk fin choklad
200 g riven mandelmassa

Topp:
50 g fin mörk choklad
2 msk smör

Smör och kokos till formen

Betyg (4 röster)
Visningar:
8422
Sparat:
153

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och smöra och strö kokos (mjöl eller ströbröd går också bra) i formen.

Smält chokladen till botten i vattenbad eller i mikron och blanda i hackad mandel. Tryck ut det i botten på formen och ställ i kyl.

Smält choklad och smör tillsammans över vattenbad eller i mikron och låt det svalna något.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda ihop vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i en separat skål och vänd sen ner det i äggvispet.

Rör ner smör och chokladblandningen i smeten.

Riv mandelmassan grovt och blanda i smeten.

Häll smeten jämnt i form och grädda i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
När kakan är ute ur ugnen, smält då chokladen och smöret till toppen över vattenbad eller i mikron och häll på kakan. Låt svalna och servera den antingen som den är eller med grädde eller glass.

Kakan är god även utan botten och toppen, men jag gillar att den blir lite stabil och "tuggig" i botten och att det blir en glansig topp. Den är också lika god lite ljummen som kall, men låt den gärna stå framme lite innan den serveras om den kommer från kylen.

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
av Elis
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av thewhy
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.