Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar Köttpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Helt underbar smak på denna paj

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta. Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca: 40-45 minuter. Gör pajdegen: Lägg mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet, finfördela margarinet med hjälp av fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca: 30 minuter. Tillsätt grädden i köttet och låt det puttra ytterligare 30 minuter under lock. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca: 15 minuter. Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca: 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.