Underbar Köttpaj

Helt underbar smak på denna paj

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj

Ingredienser

Pajdeg:
250 g margarin.
6 dl vetemjöl.
6 msk vatten.

Garnering:
4 dl riven ost.

Fyllning:
1 kg grytbitar av nöt.
2 gula lökar.
2 burkar svamp.
4 dl köttbuljong.
1½ tsk salt.
2 krm peppar.
2 lagerblad.
2 msk senap.
4 dl grädde.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
8280
Sparat:
35

Gör så här

Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta.
Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan.
Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca: 40-45 minuter.
Gör pajdegen: Lägg mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet, finfördela margarinet med hjälp av fingrarna till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca: 30 minuter.
Tillsätt grädden i köttet och låt det puttra ytterligare 30 minuter under lock.
Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca: 15 minuter.
Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca: 10-12 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Köttpaj recept
över 2 månader
av Jijjan
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.