Den här laxpajen är den godaste som finns!
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller direkt på en arbetsbänk. Arbeta snabbt ihop dem till en deg. Låt den vila i plastfolie i kylskåpet ca 1 tim.
- Kavla ut degen och klä en rund pajform, ca 25 cm i diameter. Spara lite av degen till ett galler. Nagga degen. Låt den gärna stå i ca 20 minuter. Lägg ugnsfolie ovanpå kanten så att degen inte sjunker ner under gräddningen.
- Förgrädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 200 grader, 10-12 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, 12-15 minuter.
- Tina under tiden spenaten. Låt den rinna av väl och krama ur vattnet. Dela spenaten i mindre delar. Bred ut dem på pajbottnen. Strö över salt och peppar.
- Skär laxen i små fina bitar. Skala och finhacka löken. Blanda detta med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Bred blandningen över spenaten.
- Skär den resterande degen i smala remsor. Lägg dem som ett galler över pajen. Pensla dem ev med uppvispat ägg.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca 45 minuter.
Publicerat den
11 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett fantastiskt recept, väldigt gott och enkelt. Hade även i lite riven pepparot.
Tänkte prova denna nu, men hur blir den om man fryser den?
Har gjort denna paj många gånger. Smaskigt tycker hela familjen!! Tack för ett toppen recept
Jag gjorde denna pajfyllning i ett LCHF-pajskal för att minimera kolhydraterna. Var först lite tveksam att ha enbart créme fraiche i toppingen. Är van att göra en äggstanning. Men det blev jättebra. Jag strödde lite riven ost över, men det var inte nödvändigt. Nu blir det snart pajrester till frukost.