Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar mandeltårta till påsk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt för påskbordet är denna gula färg-granna italienska tårta. Innehåller inget gluten och kan enkelt göras om till laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna hårt, blanda mald mandel med sockret och vänd ner i vitorna. (Lite svårt för det är mycket mandel, men det blir gott).
  2. Smöra och mjöla en form med avtagbar botten. Bred ut smeten däri. Grädda nederst i ugnen 200 grader i 20 min.
  3. Kräm: Blanda alla ingredienser och sjud krämen tills den tjocknar. Var hela tiden med och rör, så det inte bränner fast i botten. Ha sen i 1 tsk vaniljsocker. Låt kallna och bred ut över det färdiga bottnen. Garnera med jordgubbar och mango och vispgrädde. Om du har ett par citronmeliss-blad (el dyl) så blir det ännu finare. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenasj65 28 mars 2009

    Enkel att göra och jättegod!

  • bjuranna 10 april 2009

    Söt tårta som balanserades väl med lite syrliga jordgubbar. Enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.