Läckra chokladkakor som smakar hallon.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao, florsocker och strösocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen.
Tina hallonen och finhacka dem sedan noga.
Häll i vattnet, sirap, apelsinjuice, hallonen (spara lite till toppingen) och arbeta ihop till en deg (tillsätt mer vetemjöl om den är kladdig).
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
- Dela sedan upp degen i mindre delar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt eller två med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de fått lite färg.
Smält chokladen. Häll i socker, finhackade hallon och apelsinjuice i den smälta chokladen och blanda eller vispa ihop det till en fin smet.
Doppa kakorna i "chokladtoppingen". Låt chokladen stelna.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
8 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar