Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbara mazarinbitar med vinbärsglasyr

 
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Läckerbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i ca 1 minut. Häll upp mandeln i ett durkslag, skölj med kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalet. Låt mandeln torka.
  2. Mal eller kör mandeln i matberedare med kniv tills den är riktigt finfördelad. Det är viktigt för att kakan ska bli luftig.
  3. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och ev bittermandeloljan.
  4. Blanda den malda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Smörj en långpanna. Täck med bakplåtspapper och smörj igen ovanpå pappret. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader ca 45 min. Låt svalna
  6. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera. Dekorera med kanderade blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.