Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbara rödbetssnurror

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Att fylla matbrödet med rödbetor är kanske inte så vanligt. Men det blir verkligen både ett gott och färgrikt bröd. Det går också bra att byta ut rödbetorna mot morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Skala rödbetorna och riv dem på rivjärnets grova sida. Skala och hacka löken. Fräs rödbetor, lök och timjan i rapsoljan utan att det tar färg, ca 10 minuter. Krydda med salt.
  3. Ta upp degen och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta so mäter 50x30 cm. Strö över grönsaker och pumpakärnor och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulltårta i 20 bitar. Lägg dem i bullformar. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
  6. Servera nygräddade eller frys in dem och sprödvärm vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.