Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart god räksoppa med pepparrotsgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna soppa slår alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna, lägg skal och rom i en kastrull. Tillsätt vatten, salt, persilja, vitpeppar och tomatpure. Låt buljongen koka ca 10 minuter. Sila den. Skala och hacka löken fint, fräs i matfettet en kort stund. Ta kastrullen från värmen, strö över kryddor och majsstärkelse, rör samman och späd med buljongen. Koka soppan i 10 minuter under omrörning. Tillsätt grädde, fond och sherry om så önskas. Koka soppan ytterligare 5 minuter.
  2. Lägg i det mesta av räkorna och låt dem bli varma, spara några att dekorera med.Servera soppan toppad med en klick pepparrotsgrädde, några skalade räkor och ev. ärtskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.