Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart vörtbröd

(3 kommentarer)  
Underbart vörtbröd Underbart vörtbröd
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Detta recept har jag fått av min mans mormor. Ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt julmust, sirap, salt, russin och kryddor och värm till 37º, smula ner jästen. Tillsätt mjölet och låt jäsa 45 min. Baka ut till 2-3 limpor och låt jäsa 30 min.
  2. Grädda i 200-225º i ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Marre_W 17 december 2010

    Hej! Undrar lite hur mycket julmust du menar? 33 cl flaskor? Mvh Marre

  • majamia 19 december 2010

    Hej Ja jag menar 33cl, jag brukar ta 1 liter julmust. Lycka till och trevlig helg!

  • liab 3 december 2011

    Vilket gott bröd! Jag använde bara julmust som degvätska och fick 3 stora, fina limpor. (Det räckte med 50g jäst och 1 dl sirap, tyckte jag)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.