En god köttgryta som smörjer smaklökarna.
Instruktioner
- Bryn köttet runt om i metfett tillsammans med lök och vitlök.
Låt det mesta av det överblivna fettet rinna av.
Rör ner vatten, ketchup, worcestersås, frarinsocker, salt, paprikapulver och torrsenap.
- Låt koka upp och sänk värmen, lägg på lock och låt koka 1-1½ timma tills köttet är mört.
- Skaka ut mjöl i vatten och rör ner i grytan.
Koka upp under ständig omrörning.
Koka och rör runt i en minyt tills det har tjocknat.
- Servera med t ex kokt potatis och grönsaker.
- Använder du fläskkött så blir koktiden 1-1½ timma och för nötkött ca 1½-2½ timma.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Torr senap???? är det senapspulver eller???????
snälla, skriv inte ungersk gulash, skriv bara gulash eller ännu bättre typ gulashinspirerad köttgryta. ungersk gulash är en matig soppa
Tack för ett enkelt recept på en suveränt god gryta. Jag ändrade ingenting förutom att jag tog dijonsenap (hade ingen pulversenap hemma) och så la jag till en msk sambal. Jag ger receptet en klockren femma!!