Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerska bogfläskrulader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såsen kan rundas av med 2-3 msk crème fraiche eller grädde. Smörfrästa vitlökskryddade ärter och ris är ett gott tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjölet med salt, peppar, rosmarin eller salvia och vänd fläskskivorna i blandningen.
  2. Rensa paprikan från frön och det vita och hacka den fint. Rensa, skölj och skiva purjolöken fint.
  3. Fördela paprika och purjolök på fläskskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind om med bomullssnöre.
  4. Bryn fettet i en stekgryta eller panna, lägg ner ruladerna och bryn dem runt om.
  5. Späd med buljong eller vatten och tillsätt tomatpuré. Låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme i cirka 25 minuter eller tills köttet känns mört. Ta bort tandpetare eller bomullssnöre. Smaka av såsen och strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.