Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ungnspannkaka/tunnpannkaka

(25 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

lätt gjord., Blir kanon fin och hög. Maken och barnbarnen älskar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg och hälften av mjölken med mjölet blandat med salt och bakpulver. Tillsätt sedan resten av mjölken och häll sedan smeten i en långpanna, gärna med ett evighetssmörpapper i så släpper pannkakan lätt. Har man varmluftsugn så sätt gärna på den en stund på slutet av gräddningstiden så blir den hög och fin.
  2. Häll i bacon eller bär i botten på långpannan om du vill ha med smak.
  3. Sätt in i ugn 225 grader i 20-25 minuter.,

Kommentarer (25)

  • lofgren64 10 februari 2008

    HEJ PÅ DEJ GLADAN. DIN PANNKAKA ÄR JÄTTE GOTT MED FLÄSK ELLET BACON KAN MAN HA TILL OCKSÅ. HA DU PROVAT DET OCKSÅ ELLER. V-LIGA HÄLSNINGAR FRÅN [email protected]

  • flabban 3 september 2008

    Mycket god. Fick den något smetig. Hade kanske blivit perfekt om jag haft varmluftsugn.

  • miramamman 15 oktober 2008

    Jag har ofta problem att få till tjockpannkaka, den vill bli kletig, men denna blev riktigt bra, gjorde med blåbär i, och kanske blev den lite kletig, men inte så farligt. Mycket god, men den räcker inte till 6 personer, vi var 4 och det blev en liten bit kvar.

  • Susseg 4 november 2008

    Måste bara säga att denna ugnspannkaka blev jättebra. Väldigt god tyckte alla i familjen. Jag hade bacon i också. Klar femma från mig...

  • Gunn57 7 november 2008

    Hejsan Igårkväll gjorde jag ungspannkakan Enkel och jättegod det blir en femma i betyg Tack för receptet

  • ylwa 20 februari 2009

    Hejsan! Äntligen fick jag en ungspannkaka att se ut som den ska, och smaka som den ska. Detta recept var kanon!! Tack! Hälsningar Ylwa

  • Ricke23 9 juni 2009

    Heii, idag skall jag testa detta, hoppas det blir mumsigt :D

  • Johanna_jois 9 juli 2009

    Idag testar vi denna...jag hoppas den blir god! :D

  • Moline 20 augusti 2009

    Hej, jag har också testat denna och blev jättenöjd. Gjorde fläskpannkaka och körde lite varmluft på slutet som Gladan rekommenderade, blev bra! Körde lite längre, ca 35 minuter.

  • kakan9 20 oktober 2009

    Hela familjen tyckte om denna pannkaka. Nästa gång ska vi ha fläsk eller bacon i. Undra hur den skulle bli med saffran i? Måste prova någongång.

  • sissik 5 mars 2010

    Tack för en så bra recept på ugnspannkaka, det blev luftig och fin, skall göra den flera gånger. Mvh Sissi

  • Bappi 24 maj 2010

    Suveränt gott och det med varmluftsugnen mot slutet var toppen. Fem plus så klart/ kram Bappi

  • safir74 6 september 2010

    Oj ,vilken god och mättande ugnspannkaka det blev. Kommer alltid att göra ugnspannkaka efter detta recept hädanefter! 5 i betyg

  • kekke46 1 februari 2012

    Ett jätte bra och gott recept på pannkaka, ett pluss min fastnade inte i botten. Jag stekte fläsk i. Kommer att göra den igen. 5 poäng fören den.

  • Mixermat 20 april 2012

    mmm en mycket god pannkaka blandade i fläsk o åt med blåbärssylt jätte god o go smak..

  • botilda1 11 maj 2012

    hej, hur stor ska långpannan vara? Min nya ser så ynklig ut, räcker den verkligen till?

  • Lizen75 7 augusti 2012

    Kanonrecept! Har kört den flera gånger, med eller utan bacon. Slänger även lite socker i smeten.

  • Annrh 17 november 2012

    Riktigt gott! Jag kompletterade med bacon enligt din rekommendation men slängde även i lite skivade äpplen. Blev supergott! Kommer alltid använda ditt recept till ugnspannkaka! En femma från mig!

  • Redros8 22 november 2012

    Tack för receptet den blev jättegod..

  • rosatalo 20 december 2012

    Har helt skrotat vårt gamla pannkaksrecept och gått över till denna. Tycker det blir allra godast när man steker i stekpanna men väldigt bra även i ugnen när man inta har så mycket tid.

  • aattaa 14 januari 2013

    gjorde den glutenfri och den blev kanonbra 5stjärnor från skåne

  • kebabsplitt 16 maj 2015

    Hyfsad pannkakor recept. Själv bor jag litet och har liten ugn men detta recept passade perfekt för mina små plåtar. Själv äter jag sällan pannkaka men när jag väl gör det tycker jag det är godast att steka upp dem i småbitar i smör med socker och lingonsylt. När jag väl blandade smeten kändes den oerhört tunn men dont worry för det är den inte. Kommer göra detta fler gånger då jag klipper småbitar o fryser ner för behov. Tack igen för ett suveränt recept

  • anna_ho 7 september 2015

    Absolut bästa receptet på ugnspannkaka jag har provat! Dock behöver den lite längre tid i ugnen än vad receptet säger.

  • Åsa Karlsson 21 november 2017

    Hej.. Nu står den i ugnen och ja håller tummarna,gubben min älska fläsk pannkaka och jag ska iväg några dagar så nu hoppas jag på bästa resultat ..

  • Åsa Karlsson 21 november 2017

    Hej.. Nu står den i ugnen och ja håller tummarna,gubben min älska fläsk pannkaka och jag ska iväg några dagar så nu hoppas jag på bästa resultat ..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.