- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
lätt gjord., Blir kanon fin och hög. Maken och barnbarnen älskar den.
Instruktioner
- Vispa samman ägg och hälften av mjölken med mjölet blandat med salt och bakpulver. Tillsätt sedan resten av mjölken och häll sedan smeten i en långpanna, gärna med ett evighetssmörpapper i så släpper pannkakan lätt.
Har man varmluftsugn så sätt gärna på den en stund på slutet av gräddningstiden så blir den hög och fin.
- Häll i bacon eller bär i botten på långpannan om du vill ha med smak.
- Sätt in i ugn 225 grader i 20-25 minuter.,
Publicerat den
10 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
HEJ PÅ DEJ GLADAN. DIN PANNKAKA ÄR JÄTTE GOTT MED FLÄSK ELLET BACON KAN MAN HA TILL OCKSÅ. HA DU PROVAT DET OCKSÅ ELLER. V-LIGA HÄLSNINGAR FRÅN [email protected]
Mycket god. Fick den något smetig. Hade kanske blivit perfekt om jag haft varmluftsugn.
Jag har ofta problem att få till tjockpannkaka, den vill bli kletig, men denna blev riktigt bra, gjorde med blåbär i, och kanske blev den lite kletig, men inte så farligt. Mycket god, men den räcker inte till 6 personer, vi var 4 och det blev en liten bit kvar.
Måste bara säga att denna ugnspannkaka blev jättebra. Väldigt god tyckte alla i familjen. Jag hade bacon i också. Klar femma från mig...
Hejsan Igårkväll gjorde jag ungspannkakan Enkel och jättegod det blir en femma i betyg Tack för receptet
Hejsan! Äntligen fick jag en ungspannkaka att se ut som den ska, och smaka som den ska. Detta recept var kanon!! Tack! Hälsningar Ylwa
Heii, idag skall jag testa detta, hoppas det blir mumsigt :D
Idag testar vi denna...jag hoppas den blir god! :D
Hej, jag har också testat denna och blev jättenöjd. Gjorde fläskpannkaka och körde lite varmluft på slutet som Gladan rekommenderade, blev bra! Körde lite längre, ca 35 minuter.
Hela familjen tyckte om denna pannkaka. Nästa gång ska vi ha fläsk eller bacon i. Undra hur den skulle bli med saffran i? Måste prova någongång.
Tack för en så bra recept på ugnspannkaka, det blev luftig och fin, skall göra den flera gånger. Mvh Sissi
Suveränt gott och det med varmluftsugnen mot slutet var toppen. Fem plus så klart/ kram Bappi
Oj ,vilken god och mättande ugnspannkaka det blev. Kommer alltid att göra ugnspannkaka efter detta recept hädanefter! 5 i betyg
Ett jätte bra och gott recept på pannkaka, ett pluss min fastnade inte i botten. Jag stekte fläsk i. Kommer att göra den igen. 5 poäng fören den.
mmm en mycket god pannkaka blandade i fläsk o åt med blåbärssylt jätte god o go smak..
hej, hur stor ska långpannan vara? Min nya ser så ynklig ut, räcker den verkligen till?
Kanonrecept! Har kört den flera gånger, med eller utan bacon. Slänger även lite socker i smeten.
Riktigt gott! Jag kompletterade med bacon enligt din rekommendation men slängde även i lite skivade äpplen. Blev supergott! Kommer alltid använda ditt recept till ugnspannkaka! En femma från mig!
Tack för receptet den blev jättegod..
Har helt skrotat vårt gamla pannkaksrecept och gått över till denna. Tycker det blir allra godast när man steker i stekpanna men väldigt bra även i ugnen när man inta har så mycket tid.
gjorde den glutenfri och den blev kanonbra 5stjärnor från skåne
Hyfsad pannkakor recept. Själv bor jag litet och har liten ugn men detta recept passade perfekt för mina små plåtar. Själv äter jag sällan pannkaka men när jag väl gör det tycker jag det är godast att steka upp dem i småbitar i smör med socker och lingonsylt. När jag väl blandade smeten kändes den oerhört tunn men dont worry för det är den inte. Kommer göra detta fler gånger då jag klipper småbitar o fryser ner för behov. Tack igen för ett suveränt recept
Absolut bästa receptet på ugnspannkaka jag har provat! Dock behöver den lite längre tid i ugnen än vad receptet säger.
Hej.. Nu står den i ugnen och ja håller tummarna,gubben min älska fläsk pannkaka och jag ska iväg några dagar så nu hoppas jag på bästa resultat ..
Hej.. Nu står den i ugnen och ja håller tummarna,gubben min älska fläsk pannkaka och jag ska iväg några dagar så nu hoppas jag på bästa resultat ..