Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungsbakad hummus med rökt nötkött (pastirma)

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna mäktiga, bakade hummus som serveras varm från centrala och östra Anatolien är både mättande och nyttig. Man kan byta ut pastirman mot pinjenötter som vegetariskt alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Blötlägg kikärtorna övernatten (vid tidsbrist använd konserverade). Koka kikärtorna 1-2 timmar beroende på hur gamla de är. Salta aldrig när du kokar någon typ av bönor då det förlänger koktiden. Skölj dem i kallt vatten och ta bort de små skinnen. Stöt samman kikärtorna medan de fortfarande är varma med tahini, vitlök, kummin, olivolja och citronjuice. Tillsätt tillräckligt med vätska för att få en len konsistens, hummusen kommer torka ut lite i ugnen. För att göra det lite lättare för dig be om kikärtor med tunnt skinn eller ännu lättare är att ta kikärtor från burk :) Lägg puréen i en ungsfast form och lägg den strimlade pastirman på hummusen, smält smöret och tillsätt paprikapulvret och häll över hummusen. Baka i ugnen i 20 minuter. Servera varmt med bröd. Denna rätt kan göras vegetarisk med pinjenötter istället för pastirma och de tillsätts då medan man värmer paprikapulvret i smöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.