Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungsbakad lax med medelhavssallad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag älskar lax och jag älskar ruccola. Jag tog lite av det jag hade i kylskåpet och slängde ihop denna goda rätt - helt i min smak.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att tina laxfiléerna, jag valde micron, och sätt på ugnen på 200 grader. Skär sedan rödlöken i tunna skivor och lägg de i vatten, så att den får en mildare smak. Medan rödlöken ligger i vatten så lägg laxfiléerna i en smörsmord ugnssäker form och salta. Hacka eller pressa vitlöken över laxen och strö sedan över timjan. Ställ sedan in formen i ugnen - gräddas i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Skär champinjonerna i skivor och tomaterna i klyftor. Lägg ruccolan i en skål, tillsammans med tomaterna, soltorkade tomaterna, oliverna, champinjonerna och rödlöken och blanda. Strö sedan över pinjenötterna. Lägg upp på fat tillsammans med laxen - färdigt att servera. Hoppas det smakar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.