Upp och ner kaka

En klassisk amerikansk kaka som helt enkelt heter Upside down-cake, namnet kommer av att man vänder upp och ner på kakan när man bakat den och får då toppingen överst! Lätt att göra och himmelskt god!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, kak
Betyg (7 röster)
Antal personer
8-10
Upp och ner kaka

Ingredienser

Toppingen:
50 g smör
1 dl farinsocker
6 skivor ananas
12 cocktailbär

Sockerkakssmeten:
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin

Gör så här

Toppingen:
Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen.

Sockerkakssmeten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Visningar:
9327
Sparat:
142

LIKNANDE RECEPT

Kaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bountykaka
av Bodil56
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader