Upp och ner kaka

En klassisk amerikansk kaka som helt enkelt heter Upside down-cake, namnet kommer av att man vänder upp och ner på kakan när man bakat den och får då toppingen överst! Lätt att göra och himmelskt god!

Upp och ner kaka
Källa: Clairesgourmet..com
Uppladdad av: Ketronya
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Toppingen:
50 g smör
1 dl farinsocker
6 skivor ananas
12 cocktailbär

Sockerkakssmeten:
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin

Betyg (6 röster)
Antal personer
8-10
Visningar:
7878
Sparat:
136

Gör så här

Toppingen:
Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen.

Sockerkakssmeten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kaka recept
av Elis
över 2 månader
över 2 månader
av Sajsa
över 2 månader
av Bodil56
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kaka recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader