Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppdaterad falukorv i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Falukorv i ugn har varit en vardagsfavorit i svenska hem sedan 70-talet. Den här röd-gröna rätten är en ståndmässig uppdatering och kräver lika lite disk som den klassiska varianten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Skär falukorven som skivor, men inte helt igenom så att den fortfarande hänger ihop. Skiva upp zucchini, vitlöksklyftor och tomater i tunna skivor, gärna med en mandolin. Lägg därefter rikligt med grönsaksskivor mellan varje skiva korv. Toppa hela den fyllda falukorven med lite olivolja samt riven parmesanost. Skär valfria grönsaker samt eventuella grönsaker som blev kvar från korven i stora bitar och lägg runt om korven. Baka hela rätten i ugnen ca 25-30 minuter. Servera gärna med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.