Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Urbans tyska surdegsbröd

(17 kommentarer)  
Urbans tyska surdegsbröd Urbans tyska surdegsbröd
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Ett av de godaste surdegsbröd jag bakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp 10 g jäst i 4,5 dl ljummet vatten. Rör ihop raskdegen och låt den sedan mogna i tre timmar. Lös upp 15 g jäst i ljummet vatten. Blanda i raskdeg och övriga ingredienser till en smidig och lite kladdig deg. Låt degen vila i 10 minuter och forma den sedan till tre limpor som doppas lätt i mjöl. Jäs bröden övertäckta i ca. 45 minuter. Baka av i 220 grader i 45 minuter.
  2. TIPS: Skär tunna räfflor i bröden innan sista jäsningen så blir de extra vackra.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • pedalen1965 28 augusti 2008

    Lite pyssel med surdegen blev det. Men oj vilket gott bröd det blev! :) Lite ovan att hantera den lite kladdiga degen Men nästa gång vet jag hur jag ska göra.

  • corvette 4 juli 2009

    en liten fråga bara. hur gör jag surdegen?

  • hannedal2 20 september 2009

    VIlket härligt bröd! Men nästa gång ska jag nog prova att bara göra två bröd.

  • bedrich 3 januari 2010

    Mycket gott bröd! Jag tillsatte en matsked hel kummin vilket är jättegott i surdegsbröd.

  • madjox 6 februari 2010

    Jättegott bröd som jag ska baka många gånger. Tack!

  • redd 7 februari 2010

    Gjorde det idag och vart ett väldigt trevligt bröd med lite sur smak. Skall prova att göra det med brödkryddor och linfrö nästa gång.

  • palle12345 9 februari 2010

    Jag vill prova att baka detta bröd, men hur gör man de 2 dl surdeg som behövs till raskdegen?

  • redd 12 februari 2010

    Satte en 4'a i betyg efter att ha bakat brödet, så här en vecka senare och med dubbel satts på jäsning måste jag konstatera att det borde varit en femma, blir SJUKT sugen på det här brödet med jämna mellanrum.

  • Baretta 17 februari 2010

    Jättegoda bröd ! Kommer att bakas flera gånger.

  • aurell50 21 februari 2010

    Mycket gott bröd som är bakat flera gånger. fick degen lös en av gångerna, oljade formar med god oliv-olja, fantastiskt resultat!

  • hajagussakopp 1 mars 2010

    Supergott bröd. Gjorde en surdeg på rågmjöl. Det här brödet har redan blivit en favorit. Haja Gussakopp

  • redd 18 april 2010

    Gjorde dubbel sats igår och eftersom spisen bara tar en laddningen åt gången så vek jag helt enkelt ihop halva degen (tryckte ut bubblorna genom att vika den) medans första laddningen jäste, och bakade ut bröden så att dom fick jäsa medans första laddningen var i ugnen, vart mycket bättre än att låta bröden jäsa för länge. Fungerade även på ett annat brödrecept så det får nog ses som ett generelt tips på bröd

  • hull 3 augusti 2010

    Kanonbröd kommer säkert bka det igen

  • asalun_68 19 september 2010

    Detta bröd har jag bakat flera gånger, det är verkligen värt att pröva, Tack för receptet

  • LinaWedin 24 februari 2011

    Lätt att baka,bra surdegssmak,inte det godaste brödet jag ätit,men jag kommer helt klart baka det igen.Min 7 åring gillade brödet!

  • Lindanemon 8 mars 2011

    Mitt första försök med surdeg. Kanongott! Tack :-)

  • jermer 5 juli 2011

    Jätte mustigt o gott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.