Urbans tyska surdegsbröd

Ett av de godaste surdegsbröd jag bakat!

Urbans tyska surdegsbröd
Källa: amaria
Uppladdad av: amaria
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Raskdeg:
10 g jäst
4,5 dl vatten
8 dl rågsikt
2 dl surdeg

Till resten av degen:
3 dl vatten
ca. 10 dl vetemjöl
1 dl kruskakli,
1 dl vetegroddar
1 dl grovt rågmjöl
15 g jäst
20 g salt

Betyg (21 röster)
Antal personer
3 bröd
Visningar:
44160
Sparat:
1071

Gör så här

Lös upp 10 g jäst i 4,5 dl ljummet vatten. Rör ihop raskdegen och låt den sedan mogna i tre timmar.
Lös upp 15 g jäst i ljummet vatten. Blanda i raskdeg och övriga ingredienser till en smidig och lite kladdig deg.
Låt degen vila i 10 minuter och forma den sedan till tre limpor som doppas lätt i mjöl.
Jäs bröden övertäckta i ca. 45 minuter.
Baka av i 220 grader i 45 minuter.

TIPS: Skär tunna räfflor i bröden innan sista jäsningen så blir de extra vackra.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av maithab
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av maithab
över 2 månader
av zonale
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.