Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utsökt sås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god till t ex en skiva oxfilé. En typisk restaurangsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, buljongtärningar, viner, citron och peppar i en vid panna. Sjud tills ett par dl återstår. Rör ut arrowroten i lite vin, vispa ner det och sjud upp såsen.
  2. Strax före servering hettas såsen upp och smöret vispas ner i den sjudande såsen, som sedan inte ska koka mer. Smaka av och servera den skummiga såsen het till den nystekta oxfilén.
  3. Själv dubblade jag både vin och madeira och det blev en toppensås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.