Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utskuren biff med rödlöksmarmelad och getostsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Väldigt enkelt och gott med många tillbehör

Ingredienser

Instruktioner

1. Ta fram kött, smör och ost så det hinner bli tempererat. 2. Lökmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar torrt. 3. Ostsmör: Blanda samman ost och smör till båda eller välj ett. Forma till rullar klä in dem i folie och lägg kallt. Strö rosmarin runt getostsmöret innan det rullas in i folie. 4. Potatissallad: Skrubba potatisen väl med rotborste eller skala. Halvera dem. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna. 5. Blanda samman vinäger, limesaft, salt och peppar i en stor skål. Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola. 6. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. Servera direkt med skivat ostsmör, rödlöksmarmelad och potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.