Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenostpaj

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Aah...så fantastiskt god både kall och lite ljummen! Ett måste på varje kräftskiva eller bara till myset på kvällen framför tv:n.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i 225º i 10 minuter.
  2. Vispa upp äggen ihop med grädden, rör i den rivna osten och kryddorna. Häll smeten i pajskalet och grädda i 225º i 20 minuter.
  3. Ev. kan du blanda rökt skinka, bacon eller kräftstjärtar i smeten så blir det en ost/skink- eller ost/kräftpaj med lite mer skarp smak av ost.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • tittilf 10 april 2009

    Denna paj var UNDERBAR! TACK för receptet. :)

  • Biila 4 september 2009

    Har gjort den här pajen med skinka många gånger nu och den är alltid lika god och uppskattad :) Tackar för receptet!

  • Madelen73 5 september 2009

    Tack så mkt=) Ja, den är verkligen god! //Madelen

  • lindath 3 april 2010

    Verkligen jättegod:)

  • Reiko 17 juli 2010

    Detta måste jag testa till middagen imorgon! :) perfekt!

  • Gul13 23 augusti 2010

    Tack för detta receptet. Fantastiskt god. Perfekt till kräftorna och räkorna. Lätt att det är en 10 poängare.

  • erikalouise 23 juli 2011

    En riktigt god ostpaj. Tack

  • hedvigagneta 6 januari 2012

    Lättgjord och suverän som förrätt tillsammans med romröra eller bara med ´ruccolablad och pärltomater.

  • tanjawahlgren 7 juli 2012

    Den var riktigt god & uppskattad!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.