Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj med grönt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Krispigt grönt förgyller västerbottenspajen med ost i både pajskal och fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med mjölet i en bunke till en grynig massa. Tillsätt ½ tsk salt och riven ost. Blanda väl.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Förgrädda pajskalet i ca 25 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö ut den rivna osten i pajskalet. Häll på äggstanningen.
  7. Grädda mitt i ugn ca 15 minuter.
  8. Skär broccolin i buketter. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Koka broccoli och sparris i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och kyl snabbt i kallt vatten.
  9. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela tomaterna. Skär spenaten i strimlor.
  10. Fördela grönsakerna över pajen och grädda ytterligare i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.