Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västkustdröm

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Den här rätten kom till, när min fru och jag satt och pratade om Göteborg, vi är därifrån båda, fast vi bor i östra Skåne nu, men drömmer ofta om västkusten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º Börja med att tina upp torskfiléerna, lägg dem påhushållspapper så de får rinna av, torka filéerna lätt, salta och peppra, rulla ihop dem, stick en tandpetare i varje rulle så de behåller formen, ställ dem på högkant i en smord ugnsform, pensla med flytande margarin, jämnt över rullarna. Sätt in dem näst längs ner i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de känns klara.
  2. Gör såsen under tiden, smält smör i en kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på matlagningsgrädden under fortsatt omrörning, lägg i buljongtärningen, crème bonjour och häll i kräftlagen lite i sänder under omrörning, så att det blir en lagom tjock sås. Lägg i den hackade dillen och strösocker, smaka av, låt såsen småkoka på svag värme i ca 5-10 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner de avrunna kräftstjärtarna, de får inte koka för då blir de sega.
  3. När fisken känns klar tar man ut den från ugnen och häller såsen på fiskrullarna, strö över 1 msk hackad dill. Serveras med en god hemlagad potatismos eller pasta och blandade kokta grönsaker.

Kommentarer (6)

  • segerwitch 2 oktober 2008

    Den här rätten, skall återkomma på vårat matbord! Kan bara säga, Jätte gott

  • Sassa_k 9 februari 2009

    Supergott! Det enda frågetecknet i receptet var storleken på asken crème bonjour, stor eller liten? Men det här blev hur gott som helst, en femma! Detta kommer vi garanterat laga igen. Tack för receptet!

  • anmawa 3 oktober 2009

    Vi tyckte det var jättegott. Vi hade potatismos till för det blev jag så himla sugen på. Jag kan tänka mig att ha pressad potatis nästa gång. Kommer att laga denna rätt fler gånger.

  • Clay 5 oktober 2009

    Kanonrätt lät jätte god och var det också...gjorde den på förskolan där jag jobbar, tog dock frysta räkor som jag tinade istället för kräftsjärtar. Använde ingen dill i såsen utan tog den istället i potatikrossen som jag serverade till... Super =)

  • mammamus 4 november 2009

    Super gott hade jag kunnat sätta mer än en 5a hade jag gjort det

  • dolores 23 oktober 2012

    Mycket, mycket gott kommer vi absolut att göra fler gånger. Tog dock ingen kräftspad i såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.