Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

'Väldigt mycket kola'-kakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kolasnittar som blir underbart sega med riktigt mycket kolasmak. Mycket lättbakade. Kan bakas på morgonen om man masar sig upp en kvart tidigare och muntra upp arbetskollegor eller klasskamrater. Eller vem som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör, socker och kolasås till en smidig smet.
  2. Lägg kolorna (Jag använde en ask Werther's original minis sugarfree) i en hållbar påse och krossa dem i varierande stora bitar (både 'riktiga' bitar och 'damm').
  3. Häll kolakrosset i smörblandningen. Tillsätt mjöl, potatisfiber och bakpulver och knåda ihop till en deg.
  4. Rulla ut två längder av samma längd som plåten. Platta till och tryck ner med en gaffel. Hett tips är att lyfta bakplåtspapperet från plåten till en arbetsbänk och platta ut längderna där)
  5. Grädda i övre delen av ugnen i 175 °C i 10-15 min (längderna får en lätt gyllenbrun färg).
  6. Skär längderna med diagonala snitt medan de är varma.
  7. Låt svalna.

Kommentarer (1)

  • jezzysnor 27 mars 2014

    Älskar dessa kakor, blir sega och supergoda :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.