- Serverar: 30 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kolasnittar som blir underbart sega med riktigt mycket kolasmak. Mycket lättbakade. Kan bakas på morgonen om man masar sig upp en kvart tidigare och muntra upp arbetskollegor eller klasskamrater. Eller vem som helst.
Instruktioner
- Rör ihop smör, socker och kolasås till en smidig smet.
- Lägg kolorna (Jag använde en ask Werther's original minis sugarfree) i en hållbar påse och krossa dem i varierande stora bitar (både 'riktiga' bitar och 'damm').
- Häll kolakrosset i smörblandningen. Tillsätt mjöl, potatisfiber och bakpulver och knåda ihop till en deg.
- Rulla ut två längder av samma längd som plåten. Platta till och tryck ner med en gaffel. Hett tips är att lyfta bakplåtspapperet från plåten till en arbetsbänk och platta ut längderna där)
- Grädda i övre delen av ugnen i 175 °C i 10-15 min (längderna får en lätt gyllenbrun färg).
- Skär längderna med diagonala snitt medan de är varma.
- Låt svalna.
Publicerat den
27 september 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Älskar dessa kakor, blir sega och supergoda :D