Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Välkryddade kalkonbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa kalkonbiffar gör sig otroligt goda tillsammans med tomat och avokadonsalsan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva salladslöken i tunna skivor, kärna ur och skiva chilifrukten i tunna skivor. Hacka koriandern.
  3. Lägg kalkon, currypasta och ungefär hälften av ägget i en matberedare. Kör till en jämn smet. Tillsätt limeskal, majsstärkelse, koriandern, salladslök, chili och blanda väl. Blanda ner mer ägg om det behövs för att binda smeten.
  4. Forma smeten till 12 små biffar. Stek biffarna i omgångar i margarinet i en stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg och blivit genomstekta, ca 5 minuter per sida.
  5. Salsa: Kärna ur och tärna tomaterna och paprikan. Skala och hacka rödlöken. Skala och ta ur kärnan på avokadon och tärna den i små bitar.
  6. Blanda alltsammans till salsan och smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med ris och salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.