Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmländsk äppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tredje delen i min nostalgitripp med mammas och mormors recept. Detta åt vi alltid på hösten med fallfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna förutom äpplena i en kastrull under omröring på en varm platta. När det är smällt och börja koka så ta bort kastrullen från spisen.
  2. Äpplen skalas och klyftas, lägges i smord form. Degen hälles över.
  3. Grädda i ugn 200 gr tills den blir brun. Cirka 55-60 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pirkko 12 september 2013

    Jättegott!

  • Mirr 12 september 2013

    Hur länge ska omrörningen hålla på? Ska det koka? I så fall, hur länge?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.