Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värsta fläskpannkakan

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Inspirerad av den engelska varianten av ugnspannkaka: Yorkshire pudding. Röran skall svälla ordentligt innan man steker den.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och salt med mjölken vispa i äggen ett i taget. Medan röran sväller, skär du fläsket i tärningar och steker det i ugnen 225 grader i ca10-12 min i en långpanna med höga kanter. Passa på så det inte blir överstekt. Ta upp fläsket men lämna flottet kvar i pannan höj temperaturen till 250 grader och ställ tillbaka pannan i ugnen. Låt det bli riktigt varmt och ta ut pannan när flottet börjar ryka. Häll i smeten och fläsket. Sänk värmen igen till 225 grader ställ in panna och grädda i 30 min. Låt ugnsluckan var stängd hela tiden. Servera med lingon och rårivna morötter, iskall mjölk eller torr äpplescider är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.