Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottencheesecake

(4 kommentarer)  
Västerbottencheesecake Västerbottencheesecake
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastisk god cheesecake...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Receptet är till en rund springform ca 24 cm (form med löstagbar botten).
  2. Kör brödskivorna i en mixer till små smulor, blanda med det smälta smöret och smaka av med lite salt och peppar.
  3. Häll brödsmulorna i formen och tryck ut till en slät botten. Ställ i kylen att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  5. Blanda samman den rivna osten med crème fraiche och philadelphia. Smaka av med salt och peppar.
  6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en liten skål i mikrovågsugn. Rör ner gelatinet i ostsmeten och blanda om ordentligt.
  7. Häll smeten över kavringbotten och stryk ut den slät. Ställ i kyl att stelna över natten.
  8. Lossa formen försiktigt och skär upp kakan med en värmd kniv. Servera den till matjessill, inlagd sill eller till löjrom.

Kommentarer (4)

  • Usinar 11 februari 2011

    Ser ju grymt gott ut...

  • wallpigan 11 februari 2011

    Man borde ha kavring i frysen jämt. Just nu är vi insnöade och det är fredag!

  • smithen 26 december 2011

    15 skivor? Använde knappt hälften, men det finns antagligen olika sorter...Kalasgott och populärt var det i alla fall, vi serverade till lufttorkad skinka o lite annat...

  • gunilla65 9 april 2012

    Jag tog fasta på tidigare kommentar och serverade lufttorkad skinka till. Dessutom ringlade jag över fikonbalsamico som gifter sig väldigt bra med både osten och skinkan. En vädigt uppskattad förrätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.