Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenlax med kräftor

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig lax med nordisk smak av kräftor, västerbottenost och löjrom. En bra bjudrätt eftersom den kan förberedas i god tid, sen är det bara att sätta in laxen i ugnen vid servering. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
  3. Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
  4. Fördela fyllningen i fickorna.
  5. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.
  6. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.
  7. Toppa med en klick rom och garnera med dill.
  8. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad dill.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Annelijo 26 februari 2010

    Låter underbart gott.Ska ta och göra det i helgen....Lämnar kommentar vad det blir för betyg!!

  • SEAbjrpn 26 februari 2010

    Denna rätt ger jag en klar femma supergod. Kram SEA

  • tudse 28 augusti 2010

    Jättegod! Jätteenkel! En klar succé. 1000 tack för ett superrecept. Till och med sonen som inte gillar fisk var förtjust. Har också använt djufryst öringfilé med lika gott resultat.

  • Kisumu 14 oktober 2011

    Underbart god festrätt. HögstA POÄNG. Lättlagad, god och lättsmält.

  • matskoj 27 oktober 2011

    Det här blev absolut en laxfavorit. Supergott! Tack så mycket för receptet.

  • Immec 5 juli 2012

    Det här var helt magiskt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.