Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med kräftstjärtar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god paj,till kräftfesten eller som lätt lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä smorda portionsstora pajformar med degen. Ställ i kyl i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Vänd ner osten. Nagga pajbottnen med gaffel och fyll pajskalen med äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, till äggstanningen stelnat och fått fin färg.
  3. Dela körsbärstomaterna. Blanda tomathalvor, kräftstjärtar, dill och olja. Fördela blandningen ovanpå pajerna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.