Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottensgratinerade räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig och god gratäng med currykryddade räkor, sparris och potatis under ett superkrämigt osttäcke. Så lyxigt men så enkelt när allt är i en och samma form!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är nästan klar. Häll av vattnet och dela den i mindre bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och grovhacka löken. Dela sparrisen i mindre bitar. Fräs lök, potatis och sparris några minuter i en klick smör. Pudra över curry och blanda ner räkorna. Lägg över i en lättsmord ugnsform.
  4. Koka ihop grädden med dillfröna till en simmig sås. Blanda ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över allt i formen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med rostat bröd och gärna en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.