Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenslax m. ljummen potatissallad och romsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du behöver inte ugn utan laxen kan också steka färdigt i pannan på svag värme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Borsta och skrapa potatisen väl. Koka den i lättsaltat vatten 15-20 min. Slå av vattnet.
  3. Skär av det nedersta på sparrisen och skär i bitar om de är stora. Koka sparrisen ca 2-3 min och sockerärterna ca 1 min. Spola av grönsakerna i kallt vatten.
  4. Förbered under tiden sås och lax.
  5. Sås: Blanda gräddfil, rom och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra och vänd bitarna runt om i vetemjöl, sedan i ägg och sist riven ost.
  7. Hetta upp smör i en panna med släpplättbeläggning och stek laxen ca 2 min på medelstark värme på båda sidor. Hit kan förberedas.
  8. Sätt in laxen i 200º, 3-5 min tills den känns färdig och är nästan helt genomstekt. Tiden beror på hur tjock laxen är och om den är nystekt eller har kallnat.
  9. Dela potatisen i mindre bitar och slunga den varm i smör tillsammans med sockerärter och sparris. Tillsätt dillen och smaka av med salt.
  10. Lägg upp och servera på varma tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.