Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenslax med guldmos och vitt vinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lax är supergott, det här är ett av mina favorit lax recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Gör potatismos. Rör ner äggulor, grädde, smör och kryddor. Spritsa moset i fina toppar runt kanterna på en smord gratängform.
  3. Filea laxen, ta bort alla ben med en liten tång, och skär i tunna breda skivor. salta och peppra. Rulla ihop dem med lite riven ost inuti. Lägg laxrullarna i mitten på gratängformen.
  4. Sås: Koka upp fiskbuljongtärningen med vattnet. Smält smöret, vispa ner mjölet, späd med lite buljong i taget under omrörning. Tillsätt resten av buljongen, vin och grädde. Låt små koka i 5 minuter, kortare tid kan ge mjölsmak. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över laxrullarna. Gratinera anrättningen i ugenen ca 25 min. Garnera med hackad rödlök, rom, dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.