Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj - LCHF

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Västerbottenspaj kan man inte leva utan. Fick därför laborera lite med olika recept och detta blev resultatet, riktigt bra faktiskt. Pofiber och sojamjöl hittar man i vanliga livsmedelsbutiker bland allergi varorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pofiber och sojamjöl i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt smöret uppskuret i mindre bitar, när smöret finfördelats, tillsätt vattnet och därefter ägget.
  2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min tills det fått lite fin färg. Tag ur pajskalet och sänk temperaturen till 150 grader.
  3. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Drag från värmen och blanda i osten, vispa om tills all ost har smält.
  4. Vispa ner äggen i smeten och krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda i ca 45 minuter. Servera med t ex. rökt lax, löjrom, smetana och hackad röd lök.
  6. Passar också utmärkt som tillbehör till Kräftskivan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.