Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj med löjrom

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lyxig ostpaj med krämig löjromstopping, lättlagad och fantastiskt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Pajdegen: Arbeta ihop smör och mjöl i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diam. Nagga i botten och förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Vispa ägg och grädde. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills pajen stelnat, ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Topping: Blanda créme fraiche, löjrom och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Bred ut löjromsblandningen ovanpå pajen och servera. Garnera med citronskiva och lite exta löjrom.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kicki8 17 juni 2008

    Jättegod som förrätt eller till kräftorna. Jag brukar ta 6dl ost och 1 dl matgrädde i pajen. Brukar bara klicka ut créme fraiche med löjrom ovanpå varje bit om man inte räknar med att hela pajen går åt.

  • AggeWi 22 augusti 2010

    Att toppa ostpajen med creme fraiche och löjrom är verkligen en super ide´. Blev överraskad över hur mycket godare det blev!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.