Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våffeltårta med lemoncurd och maräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Både sött och syrligt på samma gång! Lägg ihop tårtan strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lemoncurd: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 2 dl saft. Blanda och värm citronskal, -saft, socker och smör i en kastrull. Vispa ihop ägg och äggula. Ta kastrullen från värmen. Häll äggblandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills curden tjocknar. Sila. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt svalna och sedan kallna i kylen.
  2. Italiensk maräng: Koka vatten och socker till 110 grader. Vispa äggvitan till fast skum. Koka sockerlagen till 121 grader. Häll sockerlagen i äggvitan i en fin stråle och vispa kraftigt med elvisp. Sänk hastigheten och vispa tills marängsmeten svalnat. Fördela smeten i en spritspåse med rund tyll.
  3. Våfflor: Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa i ägg och först hälften av mjölken och sedan resten. Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet. Låt smeten vila 10-15 minuter. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
  4. Varva våfflor och lemoncurd på ett fat. Spritsa maräng i toppar på den översta våfflan och bränn av med en brännare. Pudra över lite florsocker och servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.