Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga våfflor utan ägg

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta receptet hittade jag när jag surfade efter äggfria våfflor. De är otroligt frasiga, mycket frasigare än de som blir av köpta paket... Jag har dock ändrat lite o tillsatt socker i smeten, blir mycket godare o man slipper ha något på om man inte nödvändigt vill......

Ingredienser

Instruktioner

  1. obs: smeten är lite svårhanterlig utan ägg, men funkar bara man är försiktig o liksom skrapar av dem.... Men vill ni så tillsätt 1 ägg, då blir det en helt annan smet, dock ej för äggalergiker som min son......
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera om ni vill med sylt och vispad grädde. Eller bara som de är....... Tips: Våffelsmeten kan göras i förväg, det är nästan bara till föredel..... Ställ den då i kylen tills det blivit dags...

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • emseli 18 oktober 2011

    Jättegoda våfflor! Morsan älskade dom. Frasiga och fina Gjorde dock lite småändringar -tog mindre socker -la till salt och kanel -la till ett ägg

  • CarroGrr 16 augusti 2012

    Jag tillsatte Vanillin socker, 1 matsked, istället för socker. Dessutom 2 stora nypor bordssalt. Det blev supergott även fast det inte var ägg, min son tål inte ägg så detta recept kommer jag använda ofta. Han tål dessutom inte mjölk, så jag använde Solhavre.

  • gerdann 1 januari 2013

    Ett tips om man vill ha brunare våfflor använd bikarbonat istället för bakpulver. Då får man ta mindre mängd. inte fullt 1 tsk till den här smeten som man rör ner i lite kallt vatten först.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.