Frasig våffla med potatis och västerbottensost som toppas med en krämig kräftröra. Lättlagad rätt som inte kräver stora insatser, men ändå känns lite lyxig.
Instruktioner
- Häll av spadet från kräftorna. Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer. Hacka kräftorna men spara några som dekoration. Blanda kräftor och färskost i en skål. Tillsätt hackad dill. Skala och riv pepparroten fint. Blanda ner pepparroten i röran. Förvara i kylskåp fram till servering.
- Riv potatisen på ett rivjärn. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och mjölk under vispning. Blanda ner riven potatis och riven ost.
Rör ner det smälta smöret. Grädda på medelvärme i ett våffeljärn, 2-3 minuter.
- Servera våfflorna toppade med kräftröran, de sparade kräftorna och en dillvippa.
Publicerat den
5 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar