Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga våfflor med jäst och utan ägg

(4 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Våfflor som håller sig frasiga även kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ställ åt sidan.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med lite mjölk, rör ner resten av mjölken. Blanda ner all mjöl.
  3. Låt jäsa 30 minuter (kan stå längre, upp till 3 timmar att jäsa).
  4. Vispa i smeten och häll i smöret. (Om smöret stått för länge kan det ha stelnat lite, värm bara lätt igen).
  5. Värm våffeljärnet. Pensla lätt med lite smält smör och häll i nästan 1 dl smet. Grädda 2 minuter och lägg på galler för att svalna. Lägg dem separat och stapla EJ.
  6. Servera med vanlijglass och hemgjord jordgubbssylt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • AnnoMundi 3 april 2011

    Helt suveränt recept på våfflor! De blev jättefrasiga och betydligt godare än köpt våffelsmet.

  • imjoh 18 mars 2012

    Toppen goda och frasiga våfflor, dessa kommer att vara våra favoriter.

  • DoctorWho 30 januari 2013

    Otroligt goda våfflor! Alla andra våffelrecept här hemma kommer att kastas i sopptunnan. Hela familjen åt och åt så våfflorna fick ersätta middagen eftersom ingen orkade vare sig laga mat eller äta mat efter att våfflorna tagit slut.

  • Pianina 26 mars 2015

    Samma som min mormors recept, jag brukar lägga till 1 tsk socker eller vaniljsocker för att våfflorna ska få lite bättre färg, och lite salt. Verkligen bästa receptet någonsin!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.