Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Vardagsenkla med grahamsmjöl. Kan serveras med olika tillbehör. T ex smaksatt grädde (Arlas med jordgubb eller choklad) och frukt/bär eller som förrätt med svart/röd caviar, rödlök och gräddfil.

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet och låt det svalna. Vispa äggen och tillsätt 3 dl av mjölken. Blanda i mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, saltet och matfettet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite matfett till första laggen. Häll på smeten ca 3/4 dl per gång. Grädda dem och lägg upp på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.