- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Förförande god... Pröva själv när det snart stundar färsk rabarber. Gott!
Instruktioner
- Ugn:200 grader
- Nyp ihop smör, mjöl och florsocker till en smuldeg.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Lägg degen i plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Smält smöret till fyllningen. Rör ner socker och ägg och sjud utan att koka till en tjock kräm under ständig vispning. Ta krämen av värmen.
- Rör ner mandelmassa och citron och låt krämen svalna. Vänd ner den mycket finskurna rabarbern.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt och klä en låg pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga botten och fyll med krämen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fin färg.
- God som den är, men kan också serveras med lätt vispad vaniljgrädde eller glass.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar