Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små Kinesiska Vårrullar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Råkade bjuda på dessa en gång och har sedan dess fått tillverka hundratals små rackare till sugna vänner. En klar hit med andra ord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg svamparna i varmt vatten ca 20-30 min. Lägg även glasnudlarna i blöt ca 20 min.
  2. Skär svampen i bitar (kasta foten då den är väldigt träig, använd bara hattarna). Blanda färs, ägg, riven vitlök och ingefära, sesamolja, ostronsås, fisksås, riven morot och salladslök i en skål. Krama ur vattnet ur glasnudlarna och klipp ner i ca 5 cm långa bitar. Tillsätt svamp och nudlar i färssmeten. Salta och peppra.
  3. Lägg en klick, ca 1 msk, smet på en degplatta. Rulla ihop till en vårrulle och "limma" fast hörnet med uppvispat ägg. (Jag gillar när vårrullarna är extra krispiga, så jag gör alltid med dubbla degplattor, därav 2 paket med degplattor.)
  4. Fritera vårrullarna i olja tills de är gyllenbruna. Doppa i ljus soya eller sweet chili sauce.
  5. PS! Vill du ha en lyxigare variant av vårrullarna byter du ut färsen mot 1 paket med råa jätteräkor alt. kycklingfilé.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lenastephanopoulos 6 januari 2008

    Var köper du degen och heter den något speciellt? Det är väl inte vanlig filodeg, förstår jag? Jag älskar vårrullar. Du kan få göra några till mig, (Skämt å sido). Lena

  • monica53 13 november 2008

    Ja, jag undrar oxå vart man köper degen??? På asiatiska affärer eller??

  • Vxlhaxan 22 augusti 2009

    Har provat göra dessa i sommar, gubben och dottern älskade dom.. Härifrån blir poängen en 4:a

  • Karolina92 27 februari 2010

    Undrar också vart man köper degplattorna!

  • shishisama 31 mars 2011

    Finns det någon möjlighet att göra dom vegetariska genom att helt enkelt skippa fläskfärsen? Eller måste jag ersätta den med något för att det ska funka?

  • frele1 28 december 2014

    Man ska väl steka färsen först? De 3-4 minuterna man friterar vårrullarna räcker inte för att färsen ska bli genomstekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.