Sött, starkt och mustigt är väl beskrivningen på denna mix.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt.
Blanda alla ingredienser till salladen. Ställ kallt.
- Fräs alla grönsaker till fyllningen i olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Smaksätt med fisksås, soja och ingefära. Salta och peppra efter smak.
Låt svalna.
Lägg drygt 1 msk fyllning på ett vårrulleark i nedre hörnet, vik upp och vik sedan in de båda spetsarna från sidan. Pensla övre hörnet med äggvita och rulla sedan samman till en rulle.
Lägg dem på smörpapper och täck med fuktad handduk.
Antalet är beroende av storlek på vårrullearken och mängden fyllning.
- Fritering:
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Fritera 4-5 rullar i taget ca 3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt oljan rinna av på hushållspapper.
- Servera med salladen och såsen i varsin liten kopp.
Publicerat den
28 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar