Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårrullar med het fruktsallad

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sött, starkt och mustigt är väl beskrivningen på denna mix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt. Blanda alla ingredienser till salladen. Ställ kallt.
  2. Fräs alla grönsaker till fyllningen i olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Smaksätt med fisksås, soja och ingefära. Salta och peppra efter smak. Låt svalna. Lägg drygt 1 msk fyllning på ett vårrulleark i nedre hörnet, vik upp och vik sedan in de båda spetsarna från sidan. Pensla övre hörnet med äggvita och rulla sedan samman till en rulle. Lägg dem på smörpapper och täck med fuktad handduk. Antalet är beroende av storlek på vårrullearken och mängden fyllning.
  3. Fritering: Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Fritera 4-5 rullar i taget ca 3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt oljan rinna av på hushållspapper.
  4. Servera med salladen och såsen i varsin liten kopp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.