Inte svårt, men tar en liten stund. Från en fransk vän med asiatiskt ursprung. Vet inte vad galettes de riz heter på svenska, översätter det med rispapper.
Instruktioner
- Färsfyllningen: Blötlägg den torkade svampen i varmt vatten så att den mjukas upp. Skär den därpå i små bitar. Skala och riv morötterna fint.
Blanda köttfärsen, morötterna och svampen med två av äggen. Salta och peppra.
- Vårrullarna: Vispa upp det resterande ägget i en liten skål. Doppa ett rispapper i fingervarmt vatten så att det mjukas upp. Lägg upp det på en handduk. Dutta ut en liten klick färsfyllning i nederkanten på rispapperet och rulla ihop det. Kläm till i sidokanterna när du rullat ihop papperet halvvägs och smeta med fingertopparna ut lite ägg på den nakna delen så att rispapperet klibbar ihop.
- Täck vårrullarna med kokande olja (högsta värmen på spisen) tills de blivit gyllene. Vänd dem då och då, och byt olja om det behövs.
- Låt oljan sugas upp av en handduk. Doppa i soja upphälld i små koppar vid servering.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar