Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårrullar (nems) med färsfyllning

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Inte svårt, men tar en liten stund. Från en fransk vän med asiatiskt ursprung. Vet inte vad galettes de riz heter på svenska, översätter det med rispapper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färsfyllningen: Blötlägg den torkade svampen i varmt vatten så att den mjukas upp. Skär den därpå i små bitar. Skala och riv morötterna fint. Blanda köttfärsen, morötterna och svampen med två av äggen. Salta och peppra.
  2. Vårrullarna: Vispa upp det resterande ägget i en liten skål. Doppa ett rispapper i fingervarmt vatten så att det mjukas upp. Lägg upp det på en handduk. Dutta ut en liten klick färsfyllning i nederkanten på rispapperet och rulla ihop det. Kläm till i sidokanterna när du rullat ihop papperet halvvägs och smeta med fingertopparna ut lite ägg på den nakna delen så att rispapperet klibbar ihop.
  3. Täck vårrullarna med kokande olja (högsta värmen på spisen) tills de blivit gyllene. Vänd dem då och då, och byt olja om det behövs.
  4. Låt oljan sugas upp av en handduk. Doppa i soja upphälld i små koppar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.